Майбутнє за їжею, роздрукованого на 3D-принтері

3

21-25 квітня 2018 року на щорічних зборах Американського товариства біохімії і молекулярної біології обговорювалися перспективи застосування їжі, роздрукованого на 3D-принтері. В ідеалі така їжа буде задовольняти індивідуальні потреби кожної людини.

Методика виготовлення 3D-їжі

3D-їжа робиться з продуктів, подрібнених при наднизьких температурах (-100 градусів за Цельсієм). Потім в порошок додається вода, його нагрівають і формують особливу пористу плівку. А вже з плівки формується тривимірний харчовий блок.

Це звучить як наукова фантастика, але в 3D-друку продуктів немає нічого неймовірного. Теоретично індивідуальні продукти, збагачені вітамінами в пропорції, необхідної конкретної людини) можна було б друкувати вже зараз.

Автор методики друку їжі, корейський професор Жир-Кью Ри, вважає, що 3D-друк продуктів могла б врятувати від голоду тисячі голодуючих людей. 3D-продукти могли б допомогти пацієнтам з хворобами шлунково-кишкового тракту краще засвоювати їжу..

Повідомлення підготовлено на основі матеріалу ScienceDaily від 24.04.2018 р.